تحقیق در مورد فرصتها و ظرفیتهای سرمایه گذاری در منطقه آزاد ارس

تحقیق در مورد فرصتها و ظرفیتهای سرمایه گذاری در منطقه آزاد ارس

لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*

فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)


تعداد صفحه:35

 

 

 

 

 

چکیده :

 

مزیت هاى چهارگانه منابع انسانى، انرژى ، ذخایر معدنى و موقعیت جغرافیایى و سیاسی کشور در چهار راه شرق و غرب، به عنوان عناصر اصلى در توسعه بلند مدت و پایدار کشورمان است .

 

در شمالى ترین نقطه ایران، نوار باریکى در اطراف رود ارس قرار دارد که با کشورهاى کاملاً محصور همسایه است.  و از اوایل سال1384به عنوان منطقه آزاد تجاری وصنعتی فعالیت خودراآغاز کرده است . هدف گذارى اصلى آن را می توان ایجاد منطقه آزاد سبز الکترونیکى و افزایش سرمایه گذارى در بخش تولیدات صنعتى، ایجاد صنایع تبدیلى وصادرات به کشورهاى CIS عنوان کرد .]4[

 

به نظر مى رسد اگر ضعف عملکرد مناطق آزاد کشورمان را با ایجاد زمینه هاى جذب سرمایه و فن آوری پیشرفته، همچنین پیوند اقتصاد ملى با اقتصاد جهانى در شرایط فعلى فراهم شود ؛ به توسعه صادرات صنعتى آنها، جذب درآمدهاى ارزى ، ایجاد فرصت هاى شغلى، تربیت نیروى انسانى ، کسب مهارت هاى مدیریتى و بازاریابى کمک شایان توجهی خواهد شد.

 

با توجه به مزیت هاى ترانزیتى مناطق آزاد کشورمان و نقش آنها در مسیر کریدور شمال- جنوب، جاذبه هاى توریستى سواحلى که براى ایجاد صنایع دریایى و شیلاتى مناسبند و نیز ایجاد مراکز پژوهش هاى بیوتکنولوژى پل خلیج فارس و توسعه بنادر و فرودگاه ها ، مى توان به رشد این مناطق به شرط مورد توجه بودن مناطق آزاد در برنامه ها و طرح هاى توسعه اى امیدوار بود. ارس از پتانسیل گردشگری بالایی برخوردار است و تنها منطقه آزاد کشور با آثار تاریخی هزار ساله ونیزنقاط حفاظت شده طبیعی بشمارمی رود. همچنین دارای راههای ارتباطی خوب و مناسبی جهت توریسم داخلی و خارجی می باشدکه صدالبته سرمایه گذاری هرچه بیشتردرصنعت توریسم می توانددرپویایی اقتصادی منطقه مفید باشد .

 

آنچه از بررسیها و آنالیز داده های آماری به عمل آمده  ، بیانگر این مهم است که بیشترین سرمایه گذاری در منطقه آزاد ارس باید در بخش صنعت صورت بگیرد ، پر واضح است ، ورود صنعت به منطقه باعث افزایش جمعیت بصورت نیروی سرمایه گذار و نیروی کار می شود . افزایش جمعیت باعث پیدایش نیازهای خدماتی ، و رفع این نیازها افزایش مشاغل خدماتی را بدنبال خواهد داشت .افزایش مشاغل خدماتی مجدداٌبر افزایش بازار کار و جذب جمعیت تإثیر می گذارد ، و افراد بسیاری راغب به سرمایه گذاری در بخش خدمات می شوند. به سخنی دیگر رونق بخش صنعت باعث افزایش جمعیت می شود و افزایش جمعیت خود باعث افزایش پول و سرمایه در منطقه می گردد . به غیر از صنایع  کارخانه ای  سرمایه گذاری  در بخش  صنایع دستی  و  صنعت  توریسم می تواند کمک شایان توجهی به اقتصاد منطقه و کشور داشته باشد .  این  منطقه آنقدر استعداد  و  پتانسیل  مثبت  دارد که سرمایه گذاری درآن  زمینه ها نه تنها هدر دادن پول ،

 

 

 

 

 

سرمایه و ریسک محسوب نمی شود، بلکه فرد سرمایه گذار با اطمینان کامل به بازده سرمایه و سود می تواند اقدام به سرمایه گذاری در این بخشها بنماید . بنابر این ایجاد سیاستهایی در جهت امنیت ، سرمایه گذاری ، ثبات اقتصادی ، سهولت صادرات کالا ، تإسیس بنگاههای اقتصادی توانمند حمایتی از تولید ، حذف مقررات اداری دست و پا گیر و توسعه فرهنگ صنعتی از جمله عوامل ضروری موثر بر این فرآیند خواهند بود .در زمینه کشاورزی مسلم است که  ایده های بدیع  بیشتر پاسخگو خواهد بود. پیشروی همگام با کشاورزی روز در دنیا ،اجرای طرح های زود بازده در امور کشاورزی از جمله پمپاژ آب ، برقرار شدن چاه ها و ساخت سدهای کوچک برای تأمین آب مورد نیاز کشاورزی و صنعت  و همچنین پرورش انواع گل و گیاهان تزئینی و دارویی با توجه به اقلیم منطقه فرصتهای سرمایه گذاری خوبی را برای افراد علاقه مند فراهم می آورد .

 

در زمینه سرمایه گذاری خارجی باید گفت ، خوبست به آن تا اندازه ای بها داده شود که استقلال و امنیت منطقه را به مخاطره نیندازد و اگر سرمایه گذاری می شود چیزی منطبق با فضای طبیعی ، فرهنگی ، اجتماعی ، سیاسی منطقه باشد .




خرید و دانلود تحقیق در مورد فرصتها و ظرفیتهای سرمایه گذاری در منطقه آزاد ارس


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.