پایان نامه ارشد رشته کشاورزی بررسی استفاده از ترکیب کولین‌کلراید و روغن منداب روی عملکرد و غلظت تری‌گلیسرید...

پایان نامه ارشد رشته کشاورزی بررسی استفاده از ترکیب کولین‌کلراید و روغن منداب روی عملکرد و غلظت تری‌گلیسرید...

دانلود پایان نامه ارشد رشته کشاورزی بررسی استفاده از ترکیب کولین‌کلراید و روغن منداب روی عملکرد و غلظت تری‌گلیسرید... با فرمت ورد و قابل ویرایش تعداد صفحات 139

دانلود پایان نامه آماده

چکیده

این تحقیق به منظور بررسی اثر استفاده از سطوح مختلف کولین‌کلراید (0، 500، 1000 میلی‌گرم در کیلوگرم) و روغن منداب (0، 2، 4 درصد) در قالب آزمایش فاکتوریل 3×3 بر پایه طرح کاملا تصادفی با سه تکرار و در هر تکرار 10 قطعه جوجه‌ نر گوشتی یک روزه سویه راس 308 در یک دوره‌ کامل پرورشی (56 روزه) به صورت مزرعه ای آزمایشگاهی مورد اجرا قرار گرفت. تا پایان دوره‌ آغازین، جیره‌ پایه برای تمام تیمارها و تکرارها یکسان بود و جیره‌های مورد آزمایش تا مرحله رشد و پایانی به گروه های آزمایشی داده شد. در طول این آزمایش صفات عملکردی شامل وزن زنده، ضریب تبدیل غذایی، درصد تلفات، مقدار مصرف غذا مورد اندازه‌گیری و ارزیابی قرار گرفت. و صفاتی که پس از کشتار و تجزیه لاشه مورد ارزیابی قرار گرفت شامل وزن کل لاشه و قسمت‌های مختلف لاشه،سینه، ران، بال، سنگدان، پیش‌معده، طحال، قلب و کبد بود. سطوح کلسترول و تری‌گلیسرید کبد و همچنین مقادیر کلسترول، تری‌گلیسرید، HDL وLDL خون در آزمایشگاه تعیین گردید و داده‌های آزمایش بعد از تست نرمال با استفاده از نرم‌افزار آماری SAS مورد آنالیز و تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج به دست آمده نشان داد اثرات متقابل سطوح روغن منداب ( 2 و 4 درصد) و مکمل کولین‌کلراید ( 1000 میلی گرم در کیلو گرم) در سطح احتمال 1% وزن بدن و ضریب تبدیل غذایی را به طور معنی‌داری بهبود بخشیده است و همچنین مصرف توام مکمل‌ کولین‌کلراید (500 و 1000 میلی‌گرم در کیلوگرم) و روغن منداب ( 2 و 4 درصد) توانسته است وزن سینه را به طور معنی‌داری در سطح احتمال 1% افزایش دهد و باعث کاهش معنی‌دار در وزن کبد شود. ولی این اثر بر روی وزن لاشه، ران، طحال، سنگدان و پیش‌معده معنی‌دار نبود.

مقدمه

تحقیقات بر روی ماکیان نقش بسیار مهمی را در راستای افزایش تولید گوشت سفید به عهده دارد. امروزه جهت رهایی از بحران غذا در سال‌های پیش‌رو و کاهش بیماری‌های مختلف در افراد بشر که با تغذیه آنها مرتبط است، به دنبال راه‌هایی هستند تا در کمترین زمان با راندمان تولید بالا و محصولات تولیدی سالم اقدام به حل این مشکل نمایند. لذا افزایش تولید محصولات بی‌ضرر و بسیاری مواقع سودمند اهمیت به‌سزایی دارد.

 

فهرست مطالب
عناوین                                                                                                       صفحات


چکیده     1
مقدمه     3

فصل اول: بررسی منابع
1-1- چربی‌ها     4
2-1- ساختمان لیپیدهای ساده     4
3-1- اسیدهای چرب و ساختمان آنها     6
4-1- فساد چربی‌ها     8
5-1- روش‌های استخراج روغن     10
1-5-1- روش‌های استخراج چربی از منابع حیوانی     10
2-5-1- روش‌های استخراج چربی از منابع گیاهی     10
6-1- منابع چربی در تغذیه طیور    12
1-6-1- چربی‌های حیوانی     12
2-6-1- روغن‌های گیاهی     12
7-1- مقایسه ترکیب مختلف روغن‌های گیاهی    14
8-1- نقش چربی‌ها در بدن     15
9-1- نقش چربی‌ها در تغذیه طیور     16
10-1- مشکلات و معایب استفاده از چربی‌ در تغذیه طیور    17
11-1- هضم، جذب و متابولیسم چربی‌ها     18
1-11-1- هضم چربی‌ها     18
2-11-1- جذب چربی‌ها     19
3-11-1- متابولیسم چربی‌ها     20
12-1- اثرات افزایش سطوح استفاده از چربی در جیره غذایی طیور     21
13-1- عوامل مؤثر در افزایش چربی لاشه     23
14-1- رابطه نوع چربی مصرفی با چربی‌ خون     24
15-1- گیاه منداب (کانولا)     25
16-1- ارزش تغذیه‌ای دانه منداب و ترکیبات آن     26
1-16-1- مقدار روغن دانه منداب     27
2-16-1- مقدار پروتئین و ترکیب اسیدهای آمینه دانه منداب     27
3-16-1- کربن هیدرات‌های موجود در دانه منداب     28
4-16-1- ویتامین‌های موجود در دانه منداب     28
5-16-1- مواد معدنی موجود در دانه منداب     28
6-16-1- ترکیبات ضدمغذی موجود در دانه منداب     28
17-1- مواد ضد مغذی دانه منداب     29
18-1- روغن منداب و ترکیب اسیدهای چرب آن     31
19-1- ارزش تغذیه‌ای روغن منداب     32
20-1- کولین و ساختمان بیوشیمیایی آن     33
21-1- نقش کولین‌کلراید در اعمال متابولیکی بدن     34
22-1- اشکال شیمیایی کولین     36
23-1- اثرات متابولیکی استفاده از کولین‌کلراید در تغذیه طیور     37
24-1- سطوح مصرف کولین‌کلراید در تغذیه طیور     40
25-1- بتایین و نقش آن در تغذیه طیور     41
26-1- نقش گروههای متیل در تغذیه طیور    42

فصل دوم: مواد و روش‌ها
1-2- مکان اجرای آزمایش     44
2-2- نحوه تهیه مواد آزمایشی و اقلام جیره غذایی     44
3-2- تهیه و فرموله کردن جیره‌های آزمایشی     45
4-2- آماده‌سازی محل اجرای آزمایش     50
5-2- مدیریت بهداشتی در زمان پرورش     50
6-2- مدیریت کنترل بیماری‌ها و واکسیناسیون در طول دوره پرورش     51
7-2- مدیریت تغذیه‌ای در طول دوره پرورش     52
8-2- مدیریت پرورشی     52
9-2- اندازه‌گیری فراسنجه‌های عملکردی در طول دوره پرورش     53
1-9-2- مقدار مصرف غذا     53
2-9-2- مقدار افزایش وزن     54
3-9-2- ضریب تبدیل غذایی     54
4-9-2- تلفات     54
10-2- اندازه‌گیری فراسنجه‌های مربوط به لاشه     55
11-2- اندازه‌گیری فراسنجه‌های مربوط به اندام‌های داخلی بعد از کشتار     55
12-2- جمع‌آوری نمونه‌های خونی و کبد     56
13-2- فراسنجه‌های بیوشیمیایی خون و کبد     56
14-2- روش اندازه‌گیری کلسترول سرم خون     57
15-2- روش اندازه‌گیری HDL سرم خون     58
16-2- روش اندازه‌گیری تری‌گلیسیرید سرم خون     59
17-2- روش اندازه‌گیری کلسترول و تری‌گلیسیرید کبد    59
18-2- نوع طرح آزمایشی     60

فصل سوم: نتایج و بحث
1-3- بررسی نتایج صفات عملکردی     62
1-1-3- وزن زنده بدن     63
2-1-3- مصرف خوراک     65
3-1-3- ضریب تبدیل غذایی    67
4-1-3- تلفات     69
2-3- بررسی نتایج تجزیه لاشه     70
1-2-3- وزن لاشه     71
2-2-3- وزن ران     72
3-2-3- وزن سینه     73
4-2-3- وزن بال     75
5-2-3- وزن کبد     76
6-2-3- وزن طحال     78
7-2-3- وزن قلب     80
8-2-3- وزن سنگدان     81
9-2-3- وزن پیش معده     82
3-3- بررسی نتایج فراسنجه‌های بیوشیمیایی خون     83
1-3-3- کلسترول خون     84
2-3-3- تری‌گلیسیرید خون     86
3-3-3- HDL وLDL خون     88
4-3- بررسی نتایج فراسنجه‌های بیوشیمیایی کبد     90
1-4-3- تری‌گلیسیرید کبد     90
2-4-3- کلسترول کبد     92
5-3- بررسی وزن زنده، مصرف دان و ضریب تبدیل غذایی در سه دوره پرورشی     95
1-5-3- دوره آغازین (0-21 روزگی)     95
2-5-3- دوره رشد (22-42 روزگی)     95
3-5-3- دوره پایانی (43-56 روزگی)     97
نتیجه‌گیری     100
پیشنهادات     101
ضمایم 1 (نمودارها)     102
ضمایم 2 (تصاویر)     112
منابع فارسی     118
منابع انگلیسی     120
چکیده انگلیسی     128
 
فهرست نمودارها
عناوین                                                                                                       صفحات

نمودار 1-3- مقایسات میانگین افزایش وزن زنده (56 روزگی)     102
نمودار 2-3- مقایسات میانگین مصرف دان (56 روزگی)     102
نمودار 3-3- مقایسات میانگین ضریب تبدیل غذایی (56 روزگی)     103
نمودار 4-3- مقایسه میانگین وزن لاشه با استفاده از سطوح مختلف روغن منداب     103
نمودار 5-3- مقایسه میانگین وزن ران با استفاده از سطوح مختلف روغن منداب     104
نمودار 6-3- مقایسات میانگین وزن گوشت سینه (56 روزگی)     104
نمودار 7-3- مقایسات میانگین وزن کبد (56 روزگی)     105
نمودار 8-3- مقایسه میانگین وزن طحال با استفاده از سطوح مختلف روغن منداب     105
نمودار 9-3- مقایسه میانگین وزن طحال با استفاده از سطوح مختلف مکمل کولین‌کلراید     106
نمودار 10-3- مقایسات میانگین وزن قلب (56 روزگی)     106
نمودار 11-3- مقایسه میانگین وزن پیش‌معده با استفاده از سطوح مختلف روغن منداب     107
نمودار 12-3- مقایسه میانگین سطوح HDL خون با استفاده از سطوح مختلف روغن منداب     107
نمودار 13-3- مقایسه میانگین سطوح کلسترول کبد با استفاده از سطوح مختلف مکمل‌                  کولین‌کلراید     108
نمودار 14-3- مقایسات میانگین وزن بدن در دوره رشد (22 تا 42 روزگی)     108
نمودار 15-3- مقایسات میانگین مصرف خوراک در دوره رشد (22 تا 42 روزگی)     109
نمودار 16-3- مقایسات میانگین ضریب تبدیل غذایی در دوره رشد (22 تا 42 روزگی)     109
نمودار 17-3- مقایسه میانگین مصرف دان با استفاده از سطوح مختلف روغن منداب در دوره پایانی (42 تا 56 روزگی)     110
نمودار 18-3- مقایسه میانگین مصرف دان با استفاده از سطوح مختلف مکمل کولین در دوره پایانی (42 تا 56 روزگی)     110
نمودار 19-3- مقایسات میانگین ضریب تبدیل غذایی در دوره پایانی (42 تا 56 روزگی)     111



خرید و دانلود پایان نامه ارشد رشته کشاورزی بررسی استفاده از ترکیب کولین‌کلراید و روغن منداب روی عملکرد و غلظت تری‌گلیسرید...


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.