لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه:12
فهرست مطالب
گندم
مقـدمـه
خصوصیات گیاه گندم
میوه گندم
گیاهک:
سبوس:
آندوسپرم:
آب و هوای مناسب برای رشد گندم
انواع گندم
گندم بهارهگندم پاییزه
شرایط مناسب برای رشد گندم
آفات و بیماریهای گیاه گندم
زنگ گندم
سیاهک گندم
پوسیدگی جوانه و ریشه
زمان برداشت محصول
موارد مصرف گندم
مواد مغذی آن
مقـدمـه
گندم عمده ترین محصول زراعی کشور است. سطح زیر کشت گندم آبی و دیم کشور در سال 1380 به ترتیب27/2 و51/3 میلیون هکتار و متوسط عملکرد آن در شرایط آبی و دیم به ترتیب 3 و 7/0 تن در هکتار بوده است. نرخ خودکفایی گندم در سال های مختلف بین 60-80 درصد نوسان داشته است. در صورتی که متوسط عملکرد در شرایط آبی و دیم به ترتیب تا سطح 8/4 و16/1 تن در هکتار افزایش یابد، خودکفایی در تولید این محصول تحقق خواهد یافت
مهم ترین عوامل تآثیرگذار در کاهش عملکرد گندم کشور به شرح زیر می باشند
× × پایین بودن آگاهی و دانش علمی و عملی کشاورزان× × نارسایی در تآمین و توزیع به موقع نهاده های کشاورزی(بذر، کود، سم و …)× × بالا بودن میزان ضایعات در مراحل مختلف تولید× × محدود بودن منابع آب و یا عدم وجود نظام صحیح آبیاری در اغلب مناطق کشور× × خسارت آفات، بیماریهای گیاهی، علف های هرز و عدم مدیریت صحیح کنترل آنها× × عدم مصرف صحیح و بهینة کودهای شیمیایی و یا کمبود و عدم توزیع به موقع آنها× × کاربرد غیر اصولی و نامنظم ماشین آلات و ادوات کشاورزی× × عدم توسعة مکانیزاسیون کشاورزی در بسیاری از نظام های بهره برداری× × کمبود وسایل، ابزار و اعتبار در زمینه های مختلف تحقیق، ترویج و آموزش کشاورزی× × کمبود سرمایه گزاری در تولید محصولات کشاورزی× × نارسایی سیاست ها و برنامه های کشور برای تولید محصولات کشاورزی
گندم از مهمترین غلات است. این گیاه در دو گونه وحشی و اهلی موجود است. گندم یک ساله و از خانواده گرامینهها (گندمیان) است.