ضریب رفتار قاب های بتن مسلح طراحی شده با دو سیستم SCWB و WCSB

ضریب رفتار قاب های بتن مسلح طراحی شده با دو سیستم SCWB و WCSB

 

• پایان نامه کارشناسی ارشد با عنوان: ضریب رفتار قاب های بتن مسلح طراحی شده با دو سیستم SCWB و WCSB  

• دانشگاه شهید باهنر کرمان  

• استاد راهنما: دکتر محمد جواد فدایی

• پژوهشگر: مرتضی رشیدی

• شهریور 1379

• فرمت فایل: PDF و شامل 119 صفحه

 

چکیــــده:

طراحی سازه‌ها با فرض عملکرد خطی آن‌ها از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نمی‌باشد و با استفاده از مزایای عملکرد غیرخطی می‌توان به طرح اقتصادی‌تری رسید. در این صورت با فرض عملکرد غیرخطی، سازه‌ها بایستی طوری طراحی شوند که در صورت وقوع شدیدترین زلزله متحمل دچار خرابی‌های شدید و جبران ناپذیر نشود. آیین نامه‌های طراحی ضوابطی را برای طرح لرزه‌ای سازه ها ارایه می‌دهند. ولی ضابطه مشخصی را برای پیش بینی تحلیلی انهدام سازه تعیین نمی‌کنند.

در طرح سازه ها فرض می‌شود که در صورت رعایت ضوابط آیین نامه‌های طراحی، سازه مقاومت و شکل پذیری کافی را برای تحمل نیروی زلزله دارد. از آن جایی که رفتار غیرخطی سازه‌ها تابع عوامل مختلفی از قبیل کاهش سختی، شکل پذیری و نوع حرکت لرزه‌ای زمین می‌باشد، پیش بینی رفتار و چگونگی بروز خرابی آن امری پیچیده و مشکل است و این پیچیدگی در مورد سازه‌های بتنی دو چندان می شود.

اغلب آیین نامه‌های طراحی ضریبی موسوم به ضریب رفتار ارایه می‌دهند که به استفاده از این ضریب می‌توان تا حدودی میزان کاهش نیروهای طراحی را پیش بینی نمود. ضریب رفتار نقش کلیدی در طرح لرزه‌ای ساختمان‌های جدید دارد. مقادیر پیشنهاد شده برای این ضریب براساس قضاوت مهندسی است. هر پیشرفتی در قابلیت اعتماد ساختمان‌های مدرن مقاوم در برابر زلزله نیاز به شناخت مصالح و مولفه‌های پاسخ ساختمان دارد.

در این پایان نامه ابتدا رفتار و خواص اعضای بتنی مورد بررسی قرار گرفته و توابع آسیب پذیری شرح داده شده است. ضریب رفتار و روش‌های تعیین آن بیان گردیده و در نهایت با توجه به مسئله آسیب پذیری در سازه های بتن مسلح یکی از روش‌های تعیین ضریب رفتار برای نیروها و شتاب‌های واقعی زلزله با در نظر گرفتن دیدگاه و خواستگاه آیین نامه ایران مورد اصلاح قرار گرفته است. سپس برای چند سازه نمونه با استفاده از مدل‌های تعریف شده، با بکارگیری برنامه ‏‎IDARC‎‏ که در زمینه آنالیز غیرخطی سازه‌های بتنی از جمله برنامه‌های شناخته شده با کاربرد وسیع می‌باشند، سازه‌های نمونه تحت چند زلزله شدید منتخب مورد آنالیز غیرخطی قرار گرفته است. در نهایت با توجه به نتایج حاصله، مقادیر ضریب رفتار آنها محاسبه شده است. نسبت مقاومت تیر به ستون با شاخصی بنام مقاومت اتصال تعریف شده است و تاثیر نسبت مقاومت اتصال برای یک سازه تحت چندین زلزله بررسی و رابطه‌ای برای این نسبت و ضریب رفتار ارایه گردیده است.

نتایج بدست آمده از بررسی‌های صورت گرفته در بعضی موارد با مقادیر توصیه شده در آیین نامه ها متفاوت بوده و چنین تفاوتی معقول بنظر می‌رسد. زیرا آیین نامه‌ها در ارزیابی شکل پذیری و رفتار غیرخطی سازه‌ها دیدگاه‌های مختلفی دارند. نتیجه کلی بدست آمده از بررسی‌های انجام شده این است که در بسیاری از موارد نمی‌توان به مقادیر ضریب رفتار توصیه شده توسط آیین نامه‌ها اطمینان کافی نمود و برای رسیدن به طرحی دقیق بایستی از نتایج یک آنالیز غیرخطی جامع که رفتار سازه را واقعی‌تر نشان می دهد، بهره گرفت.

 

از طریق یکی از لینک‌های زیر می‌توانید اقدام به دریافت فایل نمونه کنید و جهت دریافت فایل کامل از بخش پرداخت و دانلود اقدام نمایید.

برای دریافت نمونه نمایشی شامل 20 صفحه نخست پایان نامه کلیک کنید.

برای مشاهده آنلاین و دریافت فایل نمونه کلیک کنید.

 ______________________________

** توجه: خواهشمندیم در صورت هرگونه مشکل در روند خرید و دریافت فایل از طریق بخش پشتیبانی در سایت مشکل خود را گزارش دهید. **

** توجه: در صورت مشکل در باز شدن فایل PDF ، نام فایل را به انگلیسی Rename کنید. **

** درخواست پایان نامه:

با ارسال عنوان پایان نامه درخواستی خود به ایمیل civil.sellfile.ir@gmail.com پس از قرار گرفتن پایان نامه در سایت به راحتی اقدام به خرید و دریافت پایان نامه مورد نظر خود نمایید. **



خرید و دانلود ضریب رفتار قاب های بتن مسلح طراحی شده با دو سیستم SCWB و WCSB


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.