تحقیق در مورد علم غذاشناسى

تحقیق در مورد علم غذاشناسى

لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*

 

فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)

 

تعداد صفحه:54

 

 

 

 

فهرست مطالب:

مقدمه

گرسنگی

غذاشناسی اسلام

پزشک

اسلام و تغذیه

فصل اول : بخش اول : دستورات بهداشتی اسلام

الف – شرابب - خون و مردارپ - گوشت خوکت - سگث - استمناءج - میکروبهاچ - بهداشت کبد ، معده،رودهح - دندان

           بخش دوم : غذا شناسی اسلام

گوشت ماهیها شیرعسل آب نانماستپنیر تخم مرغنمکسرکه

          بخش سوم: میوه ها

انار سیب و ترکیبات آن انگورخرما گلابی

          بخش چهارم : سبزیها

کاسنیکاهوتره پیازشاغم چغندرشاهی آویشن شیرازی

          بخش پنجم : گلها و روغن ها

روغن زیتونگل بنفشهروغن بنفشهگل ختمی

     بخش ششم : عوامل تدریجی مرگ انسان

دخانیاتقند های مصنوعیچای – قهوه – انواع کولاها

قسمت دوم : تأثیر اخلاق بر جسم و بدن 

اعتدال در زندگیشخصیت معتدلاحساسات معتدلدوستهای معتدلتفریحات معتدلورزش

پا نویسها

منابع و مأخذ

 

 

 

مقدمه 
علم غذاشناسى از علومى است که امروز توسعه بیشترى یافته و مورد علاقه عموم

طبقات مردم قرار گرفته است.                                                                   .
این علم در زمان قدیم هم متداول بوده است . و بهترین سند آن ، کتابهایى است مانند )مخزن الاویه ( و امثال آن که در این باره تدوین شده است . امروز غذاشناسان ، با الهام از این کتب و تجربیات و زحماتى که خود در این قسمت به کمک آزمایشها متحمل گشته اند سبب تکمیل و گسترش بیشتر این علم شده اند.
البته اگر افراد اجتماع در حد استعداد خود نسبت به غذاها شناسایى پیدا کنند و به کار بندند بهمان اندازه به بهداشت عمومى کمک نموده و متقابلا به همان نسبت از مصرف داروها و مخارج هنگفت مربوط به آن و بیماریها کاسته خواهد شد.

اسلام همانگونه که از هر نظر کامل است ، از نظر جنبه هاى بهداشتى نیز مکتبى غنى و نیرومند دارد. شاهد این مدعا اسناد زنده اى است که این کتاب قسمتى از آنها را نشان خواهد داد.

راستى جاى شگفتى است که در چهارده قرن قبل ، پیشوایان اسلام درباره یک گیاه یا یک میوه حقیقتى را بیان کرده اند که در آن روز شاید باور کردنى نبوده اما امروز که روز شکوفا شدن مطالب پیچیده و روشن گشتن حقائق نهفته است در پرتو آزمایشها و زحمات پى گیر دانشمندان ، حقیقت آنها کاملا روشن گردیده است .
کدام دانشمند و محقق است که بتواند حقایق علمى قرآن را درباره جنین و نطفه تا غرائز و فطرت ها و تابیولوژى و فیزیولوژى منکر شود؟

کدام دانشمندان و فیلسوف است که نظریات اسلام را درباره سیارات و زمین و سایر کواکب آسمانى و طریقه گردش آنان را با دیده تحقیر نگردد؟ بلکه همین نظریات زیر بناى علوم و سرنخ دقتها و مطالعات دانشمندان تا زمان ما گردیده است و از همین نظر است که انشتین در کتاب دنیایى که من مى بینم (1) و بطور کلى مذهب را محرک تحقیقات و مطالعات علمى بشر میداند بویژه مذهبى که مرام و شعارش تفکر است ، همان تفکرى که بالهاى قوى انسانها به سوى بهشت مینو سرشت علم و تحقیق معارف بشرى است (2)

تحرکى که اسلام براى بشریت بوجود آورد تنها مخصوص مسلمانان نبود بلکه شعاع و     

پرتو آن غرب را نیز فرا گرفت.                                             .
دنیاى اسلام در جهان مسیحى نفوذهاى گوناگون داشت اروپا از دیار اسلام ؛ غذاها، شربت ها، دارو، درمان ، اسلحه و نشانه هاى خانوادگى ؛ سلیقه و ذوق هنرى ، صنعت و تجارت و قوانین و رسوم دریانوردى را فراگرفت ، و غالبا لغات آن را نیز از مسلمانان اقتباس کرد. ابن سینا و ابن رشد ازمشرق بر فلاسفه مدرسى اروپا پرتو افکندند...
این نفوذ اسلامى از راه بازرگانى و جنگهاى صلیبى و ترجمه هزاران کتاب از عربى به لاتین و مسافرت دانشجویى از قبیل کربرت و... به اندلس ‍ اسلامى انجام گرفت(3)

خوب است شاهد زنده را براى اثبات این قسمت از کتب غذائى غربیها با اعتراف جالب آنان بنویسیم .لونس کارالیه (اریک نیژل) ( دکتر پروفسور لهارمو (لیموندد دکسترت  درباره شکر تیغال اینطور مى نویسد:

بعقیده حکیم مؤ من (4)، شکر تیغال (5) ؛ خاصیت ملین و مسکن دارد. و براى حدت اخلاط و سوزش مرى و خشونت سینه و معالجه سرفه و صاف کردن آواز و رفع خشکى گلو و معده نافع است .

آزمایشها و تحیقات علمى امروز هم خواص درمانى و آثار شفابخش شکر تیغال را - همانطوریکه حکیم مؤ من نوشته است - تأیید کرده (6)

از جمله چیزهاى که به همراه علوم مسلمین از طریق جنگهاى صلیبى از آسیا رفت ، گیاهان مختلف بود همان نویسندگان مزبور )لونس کارالیه ، اریک نیژل و...  )درباره گل گاوزبان مى نویسند:

گهواره اصلى (گل زبان) آسیاى صغیر بوده است که امروز در همان جا بحالت وحشى و خودرو میروید در قرن شانزدهم میلادى جنگ جویان صلیبى که از دمشق به اروپا گشتند تخم گل گاوزبان را به اروپا آورند و کشت کردند کشت گاوزبان به زودى در سراسر اروپا رواج یافت و حتى در قرن وسطى آنرا یکى از سبزیها خوردنى مثل   

جعفرى میدانستند (7) .                                                                        .                                                                             
با توجه به این مطالب ارزش و اهمیت غذاشناسى در میان دانشمندان اسلامى بویژه ایرانیان مسلم میگردد. مقاله حاضر تطبیق و سنجشى است که بین غذاشناسى اسلامى و عذاشناسى روز شده و در کنار آیات و روایات اسلامى که تکیه گاه اساسى این مقاله است به مقالات دانشمندان علوم بهداشتى و غذایى نیز اشاره شده که خواننده با مطالعه آن وسعت و عظمت مکتب آسمانى اسلام پى میبرد وبخوبى میشود چگونه اولیاء گرامى این آئین در 14 قرن قبل نکات دقیق غذاشناسى و بهداشتى را به پیروان خود خاطر نشان کرده و براى مداواى مردم از آنها استفاده نموده اند.
انتخاب نام ) اسلام پزشک بى دارو ( براى این مقاله به همین مناسبت است .

و منظور از )پزشک بى دارو ( طبیب غذاشناسى است که او به جاى آمپول ، قرص ، کپسول هاى رنگارنگ و احیانا شربتهاى تلخ ، بیمار را با غذاهاى لذیذ و میوه هاى شیرین مدارا مى کند. دین مقدس اسلام چون این روش را به مردم آموخته پس او پزشک بى دارو است . مطالب مقاله ای که در دست شماست ، بیانگر همین حقیقت است .



خرید و دانلود تحقیق در مورد علم غذاشناسى


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.