لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه 14
فهرست مطالب
مقدمه
بیماری ایدز در ایران
مواد غذایی
کربوهیدراتها
پروتئین
چربیها
فیبر
شش گروه غذایی
سبزیجات
میوهه
محصولات لبنی
گوشت، ماهی، حبوبات و آجیل
چربیها و روغنها
پیامدها و نشانههای تغذیه نامناسب
کودکان و اب میوه
شاخص های رشد و مفهوم صدک
نمودارهای رشد مورد استفاده در ایران
منابع
مقدمه :
حفظ تعادل مواد غذایی در کودکان به آسانی میسر نیست زیرا نیازهای غذایی آنها با رشدشان تغییر میکند علاوه بر این که سلیقه و عادات غذایی و میزان فعالیتشان نیز متغیر است.
نیازهای غذایی یک کودک براساس سن ، سایز و متابولیسم بدن، شرایط سلامت آنها و سایر عوامل عوض میشود.
نوزادان همه نیازهای غذاییشان را از طریق شیر مادر یا شیر خشک تامین میکنند.
سنی که در آن کودک میتواند غذای جامد دریافت کند متفاوت است. تغذیه کودکان بالای دو سال به استثنای میزان کالری مورد نیازشان مانند بزرگسالان است.
به طوری که آنان نیز نیازمند طبقهبندی مناسب مواد مغذی، ویتامینها (مانند ویتامین C) و املاح معدنی (مانند کلسیم، آهن) برای رشد، تکامل و عملکرد بدنشان هستند.
سوء تغذیه کودکان در 3 سال اول زندگی، غیر قابل جبران است
نماینده یونیسف در ایران با اشاره به شیوع 5/5 درصدی سوء تغذیه در بین کودکان ایرانی گفت: 80 درصد ظرفیت مغز انسان در سه سال اول زندگی شکل میگیرد بنابراین سوء تغذیه در این مدت غیر قابل جبران است.