سمینار ارزیابی لرزه ای سازه های فلزی (مطالعه موردی) – مهندسی عمران

مقدمه :

کشور ایران بر روی کمربند زلزله آلپ-هیمالیا قرار دارد و در طی سالیان گذشته همواره در معرض زلزله های ویران کننده قرار داشته است. سهم ایران از زلزله های دنیا 17.6 درصد می باشد، که به علت عدم رعایت ساخت و سازی ایمن و با کیفیت ، تلفات و خسارات جانی و مالی فراوانی داشته ایم که می توان به زلزله های اخیر در استان کرمان از جمله منطقه بم در دی ماه 82 و منطقه زرند در اسفند ماه 83 اشاره کرد . گشودگی دریای سرخ و در نتیجه حرکت پهنه عربستان بسوی ایران و جابجایی بستر اقیانوس هند در نواحی عمان و حرکت به سمت شمال- شمال خاوری و حرکت دیگر صفحات لیتوسفری پیرامون ایران موجب آزاد شدن انرژی ناشی از تمرکز تنشها در راستای گسلهای فعال شده و شاهد زمین     لرزه های ویرانگر در سرزمین غزیزمان می باشیم. با توجه به وقوع زلزله های گذشته درمیابیم که هیچ نقطه ای از ایران مصون از امواج زمین لرزه نبوده است ، علاوه بر آثار تخریبی زلزله خطرات القایی متعدد دیگری مانند روانگرایی ، رانش و زمین لغزه سرزمین ما را تهدید می کند.شرایط طبیعی ایران و نحوه احداث بناهای کشور ایجاب می کند مسئله مصون سازی جامعه از هر لحاظ در مقابل آثار زلزله به طور جدی در دستور کار قرار گیرد . نابودی  سرمایه های ملی و انسانی بر اثر زلزله های مخرب لزوم توجه به مقاوم سازی ( یا به عبارتی صحیح تر بهسازی ) سازه های موجود در برابر زلزله اجتناب نا پذیر است.

بسیاری از ساختمانها و سازه های فلزی در ایران به علت بدی مصالح ، کیفیت بد جوشهای کارگاهی، نداشتن سیستم باربر جانبی مناسب و بدی کیفیت اجرا، مقاومت کافی در برابر تکانهای شدید زلزله را ندارند، بهمین خاطر خطر بروز خسارت مالی و جانی بسیار زیاد است .

با توجه به شرایط متفاوت اقلیمی و فرهنگی، مصالح در دسترس و  عوامل متعدد دیگر، ساخت و سازها در مناطق مختلف کشور متفاوت می باشد از این رو می بایست ساختمانهای هر منطقه به صورت مجزا مورد بازرسی فنی قرار گیرد. با تعیین میزان آسیب پذیری و شناخت میزان آسیب در رفع و برطرف کردن آنها با ارائه راه حلهای متفاوت در قالب شیوه های مختلف مقاوم سازی سازه های فلزی برای عوامل مختلف آسیب اقدام نمود. از اینروز در این سمینار به مطالعه موردی ارزیابی لرزه ای سازه های فلزی ساختمان درمانگاه ارتش در شیراز پرداخته ایم.



خرید و دانلود سمینار ارزیابی لرزه ای سازه های فلزی (مطالعه موردی) – مهندسی عمران


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.