مقدمه
از دورانهای خیلی دور از وقتی زندگی شهرنشینی پا به عرصه جهان گذاشت ، کار و کارگر نیز بوجود آمدند . اول در روستاها ارباب و غلامان به وجود آمدند که در ازای گرفتن مکان برای خواب و غذا روزانه کارهای خانه اربابی را انجام می داد و یا مثلاً ارباب و رعیت که رعیت روی زمین اربابی کار می کرد و ارباب از کل محصول برداشتی درصدی را بابت مزد به رعیت می داد.
کم کم این رابطه و رعیتی کامل تر شد و باپیشرفت تکنولوژی و بوجود آمدن کارخانه های صنعتی رعیبتها نقش کارگران را بازی کردند و به جای کار بر روی زمینهای کشاورزی بر روی دستگاه تولیدی به کار مشغول شدن اربابان نیز به کارفرما ( مدیر ) تبدیل شدند و به کارگران نیز مزد داده می شد . کم کم با وسعت کارخانه ها و افزایش سطح علمی کارگران از یک سو اداره کارخانه ها به تنهایی نمی توانست انجام بگیرد . برای همین کارگران با افزایش دانش به کمک کارفرما شتافتند . که آنان کارمند ( کارکنان ) گفته شد. که حقوق و دستمزد از آنجا ناشی می شود.
شرح :
حقوق و دستمزد به سه صورت عموماً وجود دارد:
مزد : به مبلغی گفته می شود که برای انجام کار در ساعات مشخص به کارگر پرداخته می شود.کارمزد : به مبلغی گفته می شود که براساس کاری که کارگر انجام می دهد به وی پرداخت می شود.مزد و کارمزد : به مبلغی گفته می شود براساس کاری معین که در ساعت معین انجام می دهد به کارگر وجه پرداخت می شود.این حقوق را من براساس سؤالاتی که طرح نموده ام و جواب هایی که از زبان رئیس حسابداری آموزش و پرورش شهرستان قوچان دریافت کردم به صورت پروژه ای در آورده ام امیدوارم توانسته باشم تا قسمتی از این امور را تشریح نمایم.
شامل 16 صفحه فایل word می باشد.