لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه:17
فهرست مطالب
زراعت ذرت
مشخصات گیاه شناسی :
الف : ریشه
ب : ساقه
عوامل محیطی :
عملیات کاشت :
2-طرق مختلف کاشت :
2-تأمین رطوبت :
A : خشکه کاری B : نم کاری
ج - زمان کاشت :
مقدار بذر لازم در واحد سطح :
عملیات داشت :
ب : وجین و سله شکنی
ج : احتیاجات غذایی ذرت
عملیات برداشت :
2-تعیین زمان برداشت از نظر فیزیولوژیکی
ب : طرق مختلف برداشت
برداشت ماشینهای مخصوص در زراعتهای بزرگ و مکانیزه مانند استفاده از چاپر و کمبانی و غیره
تاریخ کاشت :
نحوه آماده کردن زمین و کاشت :
کود دهی :
آبیاری :
با نام انگلیسی corn)) وامریکایی (maize) و اسم علمی zea mays از خانواده غلات (poaceae) و یک از چهار غله عمده جهان بوده و بعد از گندم و برنج تولید آن در دنیا مقام سوم را داراست .
مشخصات گیاه شناسی :
الف : ریشه : ذرت دارای سه نوع ریشه است 1-ریشههای بذری و ریشههای اولیه تعداد این نوع ریشهها 3 تا 5 عدد بوده و با جوانه زدن بذر طلا ظاهری میشوند کار این ریشهها جذب آب و مواد غذایی از اعماق خاک میباشد .
2-ریشههای تاجی یا ثانویه : از گروههای واقع در طوقه گیاه و در زیر سطح خاک بوجود آمده و گسترش پیدا میکند تعداد آنها 7 الی 8 عدد و گاهی به 15 الی 20 عدد نیز میرسد کار این ریشهها جذب آب و مواد غذایی از خاک سطح است .
3-ریشههای هوایی یا نگه دارنده : این ریشهها در واقع همان ریشههای تاجی هستند که در بالای سطح خاک تولید میشوند نقش آنها بیشتر در قائم گله داشتن گیاه است زیرا طول گیاه زیاد بوده و لذا برای مقاومت در برابر خوابیدگی این ریشهها مانند یک تیرک عمل میکنند نقش این ریشهها در عمل جذب بسیار کم است .
ب : ساقه
ساقه ذرت مانند سایر غلات بند بند و گرهدار ، تو خالی و استوانهای بوده و طولش بسته به رقم ممکن است از cm 30 تا m 5/7 و خطرش از cm3/1 تا cm5 تغییر کند .
ساقه ذرت به عکس سایر غلات معمولاً بدون انشعاب است و پنجهای تولید نمیکند . خوابیدگی یاورس در ذرت به ندرت رخ میدهد و ارقام هیرید ذرت مقاومت بسیار خوبی در برابر خوابیدگی از خود نشان میدهد . لازم به ذکر است که طول معمول ذرت 5/1 تا 5/2 متر است .
ج : مانند سایر غلات کشیده بوده و از پهنک و غلافت تشکیل شود . طول برگها ذرت از 30 تا 80 cm و گاهی متغیر است و پهنای هر برگ حدود 8 تا 10 cm است .
د : ذرت گیاهی یک سایه پیایه است که گلهای نر و ماده در طول ساقه در محل گرهها و در مجاورت برگها تشکیل میشوند و تعداد گلهای ماده را ارقام مختلف ذرت متفاوت است ، گل گل آذینی ذرت را به طور کلی سنبله میدانند و در واقع گل نر و خوشه و گل ماده سنبله است ، گلهای ماده در آینده بلال ذرت را ایجاد میکنند که بلال ذرت که دارای محوری قطوری به نام چوب بلال یا (cod)
دانههایی که در ردیفهای منظمی قرار گرفتهاند و با دو پوشه ضخیم پوشیده شدهاند و خامههای بلندی (sira) که در انتهای شاخه میشوند و گاکل بلال ذرت را ایجاد میکنند . لازم به ذکر است : محور گل آذین نر همان امتداد ساقه است و دارای گلهای سه پرچمی است .