تعداد صفحات : 14 صفحه -
قالب بندی : word
حوزه های کاربردی فناوری نانو درصنایع غذایی را می تواند درحوزه های مختلف کاربردی به شش دستة زیر تقسیم بندی نمود:
نگهداری غذا بهبود طعم و رنگ سلامت غذا بسته بندی تولید غذا فرآیندهای غذایی. در ادامه به تشریح هر قسمت و نمونه های کاربردی مربوطه که تا بحال وجود داشته است پرداخته می شود.
نگهداریفناوری نانو از سه طریق میتواند در نگهداری مواد غذایی مؤثر واقع شود:
ضدعفونی و ضد میکروب نمودن سطوح:
فناوری نانو با جاب هجا کردن سطح پوشش مواد میتواند تقریبا از ورود هر میکرو ارگانسیم یا میکروب به غذا جلوگیری کند. میکروبکشها با نانو ذرات و نانو قطراتی مانند روغنهای گیاهی و الکها، دوستدار محیط زیست بوده و برای سلامت انسان بی ضرر هستند.
حفاظ آنتی اکسیدانها:
نگهداری آنتی اکسیدانهای حساس مانند ویتامینهای ,A/D/E/Kاسید چرب امگا 3 و بتاکاروتن همواره یک عامل کلیدی در حفظ غذا بوده است. استفاده از نانو حفرهها و می تواند خراب شدن چنین مواد بی ثباتی در طول فرآیند ودرزمان انباربودن جلوگیری کند.
دستورزی و کنترل فعالیت آنزیمها:
یکی از دغدغه های شرکت های صنایع غذایی جهان ،نگهداری و معصون نگهداشتن آن از اسیب آنزیمی است. اگر بتوان به روشی آنزیم ها را از محیط غذایی دور کرد فساد ماده غذایی به تاخیر می افتد.
فناوری نانو در شناسایی و طراحی ساختمان آنزیمها کاربرد مهمی دارد. فناوری نانو توانایی کنترل متابولیسم آنزیمها توسط تغییر در ساختمان و افزودن دیگر ذرات فعال را دارد. بنابراین می توان فعالیتهای آنزیمها را از این طریق تحت کنترل در آورد.
مانند روکش کردن آنزیمها که بااستفاده از فناوری نانو می توان با روکش کردن آنزیمها ،آنها را از محیط فعالیت دور کرد ومانع از اثر آنها شد .یکی از روشهای روکش کردن آنزیم توسط یک ساختار پلیمری است. دراین روش یک شبکه نانو کامپوزیتی را با فرآیند پلیمریزاسیون دراطراف هر ملکول آنزیمی ایجاد می کند تا از تخریب آن جلوگیری شود.
روکش کردن آنزیم درصنایع غذایی یکی ازفرایندهای مهم برای حفظ کیفیت نگهداری مواد غذایی است.