لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه12
فهرست مطالب
شویندهها و محیط زیست
چکیده
مقدمه
اثرات زیستمحیطی شویندهها و راهکارهای مقابله با آنها
پیشنهادها
نتیجهگیری
طبیعی
استفاده از دترجنتهای کنسانتره، راهکاری نوین
می باشد که باعث اشکال در فرآیند تغذیه طبیعی میشود ]4[. آبی که در آن مواد مغذی مانند نیترات و فسفات در اثر تخلیه فاضلاب زیاد باشد محیط خوبی برای رشد بیش از اندازه آلگها خواهد بود. این آلگها در اثر پدیده فتوسنتز با مصرف مواد غذایی موجود در آب باعث زیاد شدن اکسیژن در محیط می شوند. چون عمر این آلگها کوتاه است و از بین رفتن بیولوژیکی آنها مستلزم صرف مقدار زیادی اکسیژن می باشد، لذا بیلان اکسیژن محیط به هم میخورد و با کاهش این ماده حیاتی، فعل و انفعالات بیهوازی پیشرفت میکند در نتیجه به مرور لجن کف جریانها افزایش یافته و از عمق مفید کانالها کاسته شده و انواع گیاهان در این منطقه رشد میکنند و تمام منطقه به مرداب تبدیل میشود این پدیده EUTROPHICATION نامیده می شود. از سالهای 1968 و 1969 میلادی سر و صدای آلودگی آب در اثر این پدیده در آمریکا بپا خواست و دترجنتهای حاوی فسفات به این جرم محکوم شدند ]3[.
بنابراین یکی از مهمترین علتهای مغذی شدن آب، فسفر ناشی از مصرف دترجنتهای سنتزی خانگی است. برای حل این مسئله و رفع این آلودگی سعی شد که به طور تدریجی فسفاتهای موجود در دترجنتها را کاهش دهند و مادة دیگری را جایگزین کنند. در یک مطالعه و تحقیق مشترک که توسط تهیهکنندگان زئولیت صورت گرفت، ویژگیهای زئولیت مناسب برایجایگزینشدن و توسعه و ترویج مصرف زئولیت در دترجنتها مطرح شد ]1[.
زئولیتها، ترکیبات طبیعی یا مصنوعیآلومینیم سیلیکاتها می باشند. ساختمان مولکولی زئولیت یک چهار وجهی با چهار اتم اکسیژن در حول یک اتم سیلیس (SiO4) میباشد و رئوس این چهاروجهیها با اشتراک گذاشتن اتم اکسیژن بهم متصل میشوند تا واحدهای ساختمانی کوچک ثانویه را شکل دهند که خود با اتصال به همدیگر دامنه وسیعی از چند وجهیها را تشکیل می دهند. پس از شناسایی خواص فیزیکوشیمیایی منحصر به فرد زئولیت توجه بسیاری از محققین علوم مختلف به این رشته جلب گردید و طی 30 سال گذشته توسعه فوقالعادهای در زمینه علوم مختلف پدید آمد. ساختمان و ترکیب شیمیایی