دانلود مقاله اولین گزارش ملی تجارت الکترونیکی در ایران

دانلود مقاله اولین گزارش ملی تجارت الکترونیکی در ایران

فرمت فایل: ورد قابل ویرایش

تعداد صفحات: 85

پیش‌گفتار

امروزه فناوری اطلاعات و ارتباطات محور توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشورهای مختلف قرار گرفته است. تجارت الکترونیکی یکی از نمودهای عینی انقلاب فناوری اطلاعات و ارتباطات در عرصه‌های اقتصادی است. ظهور اینترنت و تجاری شدن آن در دهه‌های اخیر شیوه‌های سنتی تجارت را متحول نموده است. تجارت الکترونیکی انقلابی در شیوه‌ها و رویه‌های تجاری گذشته ایجاد کرده و سرعت و صرفه‌جویی را در بهترین وجه جامه عمل پوشانده است. در محیط الکترونیکی فاصله‌های جغرافیایی و محدودیت‌های زمانی و مکانی منتفی و مبادلات تجاری بر پایه اطلاعات الکترونیکی انجام می‌شود. تجارت الکترونیکی با رفع موانع فراروی تجارت بین‌الملل روند تجارت جهانی را تسریع می‌نماید. تجارت الکترونیکی از مزایا و پیامد‌های اقتصادی مهمی از قبیل گسترش بازار، کاهش قیمت منابع تولید، ارتقای بهره‌وری، کاهش هزینه‌های مبادلاتی، ایجاد اشتغال و کاهش تورم برخوردار بوده و در رشد درون‌زای اقتصادی نقش محوری دارد.
مزایای فراوان تجارت الکترونیکی سبب شده که نه‌ تنها کشورهای توسعه یافته بلکه کشورهای در حال توسعه نیز از آن به عنوان ابزاری برای رقابت در عرصه داخلی و بین‌المللی استفاده نمایند. نبود راهبرد تجارت الکترونیکی نتیجه‌ای جز انزوا درعرصه اقتصاد جهانی بدنبال نخواهد داشت. گسترش روزافزون حجم تجارت الکترونیکی در جهان، بکارگیری آن توسط بنگاه‌های اقتصادی و پذیرش تدریجی آن از سوی مصرف‌کنندگان بیانگر مزایای بالقوه تجارت الکترونیکی در عرصه‌های اقتصادی و تجاری است. بنابراین راهی جز تلاش مستمر برای استفاده از آن در فعالیت‌های اقتصادی متصور نیست.
تحقیقات تجربی نشان می‌دهد که موفقیت تجارت الکترونیکی در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه پیشرو بخاطر شرایط مناسب بسترهای الکترونیکی در این کشورها است. بسترهای الکترونیکی شامل فرصت‌های مبتنی بر اینترنت، کیفیت زیرساخت‌های فناوری اطلاعات، فعالیت‌های دولت و درجه تسهیل تجاری است. دسترسی افراد و تجار به ابزارهای ارتباطاتی با کیفیت برتر و هزینه‌های پایین، یکی از بسترهای مهم تجارت الکترونیکی است. رونق بکارگیری ابزارهای ارتباطات در عرصه اقتصادی در گرو محیط تجاری مناسب از قبیل ثبات سیاسی، مقررات مالیاتی، درجه بازبودن تجارت و سرمایه‌گذاری است. پذیرش تجار و مصرف‌کنندگان در کنار زیرساخت‌های اجتماعی و فرهنگی از قبیل نیروی انسانی ماهر و سواد الکترونیکی از سایر پیش شرط‌های گسترش تجارت الکترونیکی محسوب می‌شود. محیط قانونی و سیاسی شامل قوانین اینترنتی، آسان بودن ایجاد کسب و کارهای جدید، حمایت از دارائی‌های شخصی و مالکیت فکری و سرمایه‌گذاری و حمایت‌های دولت از زیرساخت‌های فناوری برای توسعه و ترویج تجارت الکترونیکی حیاتی است.
بنابراین برای توسعه تجارت الکترونیکی به مجموعه اقدامات اساسی در زمینه‌های زیرساخت‌ فنی، مسائل قانونی ومقرراتی، آگاه‌سازی و آموزش و تحصیل، حمایت از بخش خصوصی و حمایت‌های دولتی نیاز است تا شرایط برای فعالیت‌ فعالان اقتصادی یعنی مصرف‌کنندگان و بنگاه‌ها که نقش محوری در بکارگیری تجارت الکترونیکی دارند، فراهم شود.

فهرست:
پیش‌گفتار الف
1. مقدمه
2. تجارت الکترونیکی در جهان
3. راهبردهای تجارت الکترونیکی در ایران
4. عملکرد تجارت الکترونیکی تا پایان سال 1382
4-1- آگاه‌سازی، آموزش و تحصیل
الف- دوره های کاردانی و کارشناسی
ب - دوره های تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد)
ج - دوره های کوتاه مدت
د- نشست‌ها و همایش های علمی
هـ- پژوهش‌ها و نشریات علمی
و- اطلاع رسانی
ز - آموزش الکترونیکی
4-2- مسائل قانونی و مقرراتی
4-3- زیر ساخت های تجارت الکترونیکی
الف - مخابراتی
ب- علمی
ج- فنی
د- استانداردسازی
هـ- امنیتی
و- اطلاعاتی
4-4- مالیه الکترونیکی
4-4-1- بانکداری الکترونیکی
الف - خدمات الکترونیکی
ب- اطلاع رسانی
ج- سیستم مکانیزه
4-4-2- بیمه الکترونیکی
4-4-3- بورس الکترونیکی
4-5- دولت الکترونیکی
الف- خزانه‌داری الکترونیکی
ب - فراهم‌سازی الکترونیکی
ج - مالیات الکترونیکی
د- گمرک الکترونیکی
هـ- خدمات الکترونیکی
4-6- فعالیت های لجستیکی
الف- امور گمرکی
ب - حمل و نقل
ج – انرژی
د - شبکه پستی
4-7- فعالیت‌های تشویقی
5. خلاصه و نتیجه گیری

 



خرید و دانلود دانلود مقاله اولین گزارش ملی تجارت الکترونیکی در ایران


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.