علی گوران - دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی علوم باغبانی دانشگاه کردستان
علی اکبر مظفری - استادیار گروه مهندسی علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه کردستان
ناصر قادری - استادیار گروه مهندسی علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه کردستان
در این تحقیق با استفاده از ریزنمونههای برگی انگور (Vitis vinifera L) دو رقم «خوشناو» و «فرخی»ترکیبات ضدمیکروبی مختلف برای ضدعفونی سطحی فرایند کشت بافت مورد آزمایش قرار گرفتند. در این تحقیق آلودگی باکتریایی درونی مورد توجه بود. ریزنمونهها با استفاده از ترکیبات شیمیایی و طبیعی شامل، هیپوکلرید سدیم، الکل متانول، پراکسید هیدروژن، اسانس اسطوخدوس و آنتی بیوتیک تتراسایکلین در زمانهای مختلف ضدعفونی سطحی شدند. در این آزمایش میزان ریزنمونههای غیر الوده، آلوده و درصد سوختگی در هر ترکیب ضدعفونی در یک بازه زمانی ده روز مشخص شد . در نهایت براساس نتایج به دست آمده از آنالیزهای آماری سه تیمار حمام یا آنتی بیوتیک تتراسایکلین در غلظتهای 500 میلی گرم در لیتر به مدت چهار ساعت و 1000 میلیگرم در لیتر به مدت یک و چهار ساعت ، بهترین نتیجه را داشته و توانستند هر دو نوع آلودگیهای باکتریایی و قارچی باکتریایی و قارچی را کنترل کنند.