پیش گفتار
اصولاً پیشرفت هر جامعه ای مدیون وجود محیط دانشگاهی مناسب و ارتباط صحیح آن با محیط صنعت میباشد. ارتباط صحیح محیط صنعتی و مراکز دانشگاهی و حالت عکس آن، میتواند اقتصاد یک جامعه را به اوج شکوفایی برساند و پویایی صنعتی را برای آن جامعه به ارمغان بیاورد. این ارتباط هرچقدر منسجمتر و صحیحتر بوده باشد دسترسی به آن اوج، راحتتر خواهد بود. چون هم محیط صنعتی از علوم دانشجویانی که سالها دروسی را بصورت تئوری یاد گرفتهاند و از علم و دانش عملی بیگانه بودند استفاده میکند و هم محیط دانشگاهی میتواند از تجارب اساتید اهل فن در محیطهای نعتی بهرهمند گردد.
در کشورهای اروپایی که مهد پیشرفتهای تکنولوژیکی میباشد این ارتباط بسیار فشرده است و سیستم آموزشی به گونهای طراحیشده است که یک دانشجو هنگام فارغالتحصیل شدن یک فرد کارآمد و متخصص به تمام معنی میشود و این ارتباط نه تنها در محیط دانشگاهی بلکه در دورة دبیرستان نیز دیده میشود. همین ارتباط صحیح است که باعث شکوفایی عمیق در کشورهای اروپایی شده است و اروپا را از حالت صنعتی بیورن برده و به مرحلة فوق صنعتی رسانیده است.
متأسفانه در کشورهای جهان سوم و بخصوص در کشور ما محیط صنعت و محیط دانشگاهی مجزا عمل میکنند و آنطوریکه این ارتباط بایستی برقرار باشد برقارار نشده است و این دو مفهوم دو مقولهای جدا از هم مورد توجه قرار گرفته است و فردی که وارد محیط دانشگاه میشود از محیط صنعت بریده میشود و فردی که وارد محیط صنعتی میشود از درس و دانشگاه جدا میگردد. و همین مسئله است که میبینیم محیط دانشگاهی در کشورهای جهان سوم از کیفیت بسیار پایینی در مقایسه با کشورهای اروپایی برخوردارند و همچنین صنایع ما نتوانستهاند پا به پای صنایع اروپایی رشد کنند.
تعداد صفحات:88