فرمت فایل:word
تعداد صفحات:
طرح پژوهش
در پژوهش حاضر پژوهشگر به دنبال یافتن پاسخ برای هدف مورد نظر که عبارت است از بررسی رابطة میزان افسردگی امدادگران مرد هلال احمر شهرستان کرج، با سابقة فعالیت امدادی آنها.
طرح پژوهش در تحقیق حاضر یک طرح پس رویدادی است.
پس رویدادی به پژوهش هایی گفته میشود که در آنها احتمال روابط علت و معلولی از طریق مشاهدة یک موقعیت مورد پژوهش قرار میگیرد و عوامل علّی موجه را در زمان گذشته جستجو میکنند. در این روش، استنتاج رابطه علّی بین متغیرها بدون مداخلة مستقیم در متغیرهای مستقل و وابسته صورت میگیرد. بنابراین، تحقیق پس رویدادی، روش آشکار کردن تأثیر احتمالی حوادثی است که اتفاق افتادهاند و قابل دستکاری توسط محقق نیستند.
در تحقیق پس رویدادی دو نوع طرح قابل تشخیص است:
1) علّی
2) علّی ـ مقایسه ای یا گروه ملاکی
در طرح علّی پیشامدها که شرایط یا موقعیت فعلی را به وجود آوردهاند، مورد مطالعه قرار میگیرند. در این طرح دو دسته اطلاعات موجود است یک دسته مربوط به گذشته و دستة دیگر متعلق به زمان حال است و پژوهشگر تلاش دارد که رابطة بین آنها را پیدا کند.
در طرح گروه ملاکی یا علّی ـ مقایسهای، پژوهشگر با مطالعة یک ویژگی در یک گروه و مقایسة آن با گروهی که فاقد آن ویژگی است به کشف علت پدیدة مورد پژوهش میپردازد. (به نقل از دلاور، علی،1381)
جامعة پژوهش
جامعة پژوهش در تحقیق حاضر کلیة امدادگران جمعیت هلال احمر شهرستان کرج هستند که در عملیات امداد نجات سال های 83-82 شرکت کردهاند که تعداد امدادگران 120 نفر میباشد.
نمونة پژوهش
نمونة تحقیق شامل 50 نفر از امداگران مرد هلال احمر شهرستان کرج هستند که از این 50 نفر، 25 امدادگر با سابقة بیشتر از 4 سال و 25 امدادگر با سابقة کمتر از 4 سال هستند که نمونه های مورد نظر ما واجد تمام ویژگیهای جامعة تحقیق هستند.
روش نمونه گیری
پژوهشگران با آگاهی از تعداد افرادی که در عملیات امداد و نجات سال های
83-82 شرکت کردهاند، تعداد 50 نفر نمونة تحقیق را با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب کردند.
نمونة در دسترس، گروهی از اعضای یک جامعه هستند که انتخاب آنها فقط به خاطر سهولت در نمونه گیری بوده است. مزیت آشکار این روش سادگی و سهولت آن است. نقطة ضعف آن، سوگیری احتمالی در یافتههای تحقیق و عدم توانایی پژوهشگر در تعمیم یافتههای پژوهش است. (به نقل از دلاور، علی، 1381)
ابزار پژوهش و روش جمع آوری اطلاعات
ابزار پژوهش در تحقیق حاضر پرسشنامة افسردگی بک است و سیزده سئوال برای تکمیل اطلاعات آزمون بک شامل 21 سئوال چهار گزینه ای است که بنا به گزینه ای که انتخاب میشود به آزمودنی نمرة (0 و 1 و 2 و 3) داده میشود، که مقیاس این آزمون از نوع فاصله ای است و جمع نمراتی که فرد در این آزمون بدست میآورد در یکی از شش طبقة زیر قرار میگیرد.
1) 10-1 طبیعی
2) 16-11 کمیافسرده
3) 20-17 نیازمند مشورت با روان پزشک
4) 30-21 به نسبت افسرده
5) 40-31 افسردگی شدید
6) بیش از 40 افسردگی بیش از حد
امتیازهای بدست آمده باید در دامنه ای بین 1 تا 40 یا بالاتر باشد. به عنوان یک قاعدة کلی هر چه بالاتر باشد افسردگی فرد بیشتر است و نمره سیزده سئوال دست ساختة تکمیل اطلاعات شامل 3 گزینه است که بنا به انتخاب هر یک از گزینه ها توسط امدادگران نمرة درصد هر گزینه بدست میآید.
در پژوهش حاضر روش جمع آوری اطلاعات بدین صورت بوده که با دعوت از امدادگران مرد سال های 83 -82 که توسط ریاست محترم امور جوانان جمعیت هلال احمر انجام شد پژوهشگران پرسشنامه را در اختیار امدادگران قرار دادند و پس از توضیح کوتاهی، امدادگران شروع به تکمیل پرسشنامه کردند و بعد پرسشنامه ها جمع آوری شد.
روش آماری
روش آماری در پژوهش حاضر استفاده از آمار توصیفی و استنباطی است که در بخش آمار توصیفی از میانگین، میانه و نمودار و . . . استفاده میشود.
و در بخش آمار استنباطی از آزمون t استفاده میشود.